Ο κύκλος παραγωγής του πατατοσπόρου - GPK Agrohellas Ltd

Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο κύκλος παραγωγής του πατατοσπόρου

Ο κύκλος παραγωγής του πατατοσπόρου είναι κάτι που γίνεται με ευθύνη του σποροπαραγωγικού οίκου. Η εταιρεία μας για την διασφάλιση της ποιότητας του πατατοσπόρου που διακινεί, διασφαλίζει μέσω των μακροχρόνιων συνεργασιών της με συγκεκριμένους σποροπαραγωγικούς οίκους του εξωτερικού σπόρους σταθερής ποιότητας χωρίς εκπλήξεις. Οι συνεργάτες μας ελέγχονται συνεχώς καθόλη την διάρκεια της παραγωγής των σπόρων έτσι ώστε να γνωρίζουμε ότι παρέχουμε το καλύτερο δυνατό στους πελάτες μας.

Προετοιμασία τους εδάφους
Η προετοιμασία του εδάφους είναι το πρώτο βήμα για την παραγωγή σπόρων υψηλής ποιότητας. Αυτό το βήμα είναι ουσιώδες για την αποφυγή φυτουγειωνομικών προβλήματων από την εναλλαγή καλλίεργειας πιο σύντομα από ότι πρέπει ή από τα υπολείματα από την προηγούμενη καλλίεργεια. Για αυτό τον λόγο η αμειψισπορά για τουλάχιστον 4 χρόνια είναι απαραίτητη, επιβεβλημένη και υποχρεωτική κατά την παραγωγή πατατοσπόρου. Επιπλέον μια ολόκληρη σειρά τεχνικών ενεργειών πραγματοποιείται από τους παραγωγούς υπό τον έλεγχο του οίκου. Αυτό απαιτεί υψηλή τεχνογνωσία αλλά και τεχνολογία ώστε να διασφαλιστεί ότι η καλλιέργεια των σπόρων είναι η βέλτιστη.

Φύτευση και έλεγχος
Το επόμενο βήμα στην καλλίεργεια παταοσπόρου είναι η φύτευση. Η σωστή φύτευση στις σωστές συνθήκες είναι κάτι που παρακολουθείται για την διασφάλιση της ποιότητας του πατατοσπόρου. Ο έλεγχος δηλαδή η συστηματική επιθεώρηση του αγρού είναι μια διαδικασία που ακολουθούν οι συνεργάτες μας για την παρακολούθηση της καλλιέργειας και την αποφυγή δημιουργίας προβλημάτων.

Καλλιέργεια
Οι έλεγχοι συνεχίζονται κατά την διάρκεια όλης της καλιέργειας, κάθε βήμα καταγράφεται: οι ελέγχοι εδάφους, οι ελέγχοι του αγρού αλλά και στα δείγματα του πατατοσπόρου που λαμβάνονται καθόλη την διάρκεια γίνονται συστηματικές αναλύσεις. Σε οποιοδήποτε βήματα παρατηρηθεί κάποιο πρόβλημα η καλλιέργεια σταματάει να θεωρείται σποροπαραγωγική και το προϊον εφόσον είναι δυνατό προωθείται στην αγορά φαγητού.

Συγκομιδή
Η συγκομιδή είναι μια από τις πιο σημαντικές φάσεις για την παραγωγή υψηλής ποιότητας σπόρων. Οι σπόροι μαζεύονται με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και στις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Η μεγαλύτερη ανησυχία κατά την συγκομιδή είναι να μην "τραυματιστούν" οι κόνδυλοι. Μόλις ο πατατόσπορος συγκομισθεί αποθηκεύεται σε εξαεριζόμενες αποθήκες ώστε να στεγνώσει και να κλείσει η επιδερμίδα του ώστε να θωρακισθεί. Αυτό το βήμα πρέπει να προηγειθεί πρίν από οποιαδήποτε άλλη επεξεργασία.

Αποθήκευση
Η απόθήκευση του πατατοσπόρου στις σωστές συνθήκες είναι απαραίτητη. Ο πατατόσπορος αποθηκεύεται σε ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους με ψύξη, εξαέρωση αλλά και αυτώματα ρυθμιζόμενους. Ενώ παρακολουθείται εκτός από την θερμοκρασία, η υγρασία αλλά και η εναλλαγή του αέρα.

Ταξινόμηση
Σειρά έχει η ταξινόμηση, η ταξινόμηση γίνεται σε όποιο μέγεθος ζητηθεί ανάλογα φυσικά και τις διαθέσιμες ποσότητες.

Συσκευασία και πιστοποίηση
Κάθε σάκος πατατοσπόρου φέρει συραμένο φυτοϋγειωνομικό διαβατήριο. Αυτό το διαβατήριο συράπτεται πάνω στον σάκο μόνο εφόσον ο επίσημος επθεωρητής έχει επιβεβαιώσει ότι το περιεχόμενο πληροί όλους τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ μόνο με το συγκεκριμένο διαβατήριο επιτρέπεται η αποστολή του πατατοσπόρου οπουδήπτε στον κόσμο. Οι διαθέσιμες συσκευασίες είναι σε 25-50kg γιούτινα σακιά, σε Big Bag αλλά και τελευταίας τεχνολογία δικτυωτά σακιά από πολυπροπυλένιο που επιτρέπουν στον πατατόσπορο να αναπνέει.
Ο κύκλος παραγωγής
GPK Agrohellas Ltd - 38 Vouliagmenis Avenue -16777-Elliniko-Greece |Tel 0030 2106438470-1 | Fax 0030 2106438470 | info@gpkagrohellas.com
Επιστροφή στο περιεχόμενο